Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Vesileppiksen hiihtoareena kiinni huollon vuoksi 3.10.2022-31.3.2023

07.09.2022

Vesileppiksen hiihtoareena suljetaan puolen vuoden ajaksi 3.10.2022-31.3.2023 huoltotoimenpiteiden vuoksi.

Leppäkerttu Oy:n hallitus päätti sulkea hiihtoareenan 3.10.2022 – 31.3.2023 väliseksi ajaksi. Sulkemisen aikana Leppävirran kunta ja omistamansa yhtiö Leppäkerttu Oy tekevät välttämättömiä korjaus ja huoltotoimenpiteitä hiihtoareenalle. Energian hinnan suuri vaihtelu ja saatavuuden epävarmuus tukivat hallituksen päätöstä remontin ajankohdasta. Toteutettavat toimenpiteet parantavat hiihtoareenan toimintavarmuutta sekä turvaavat Leppäkerttu Oy:n taloutta lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Leppävirran kunta investoi syksyn 2022 aikana hiihtoareenalle uudet ilmanjäähdyttimet sekä väliseinärakennelman, joka rakentuu hissikuilun alueelle estämään lämpövuotoja. Loppuvuodesta 2022 uusitaan myös runkojäähdytysputkistoa sekä automatiikkaa. Hiihtoareenan pohja sulatetaan vuosien aikana muodostuneesta paksusta jääkertymästä. Paksu jää toimii eristeenä ja heikentää näin hiihto-olosuhdetta ja energiatehokkuutta. Kunnan yhtiöt Leppäkerttu Oy ja Monitoimitalo Oy investoivat myös aurinkopaneeleihin, jotka sijoitetaan Vesileppis Areenan ja kylpylän katoille vuoden 2022 loppuun mennessä.

Vesileppis ja alueella toimivat kunnan yhtiöt haluavat olla omalta osaltaan osallistumassa suomalaiseen yhteistoimintaan säästämällä sähköä mahdollisuuksiensa mukaan tulevaisuudessa, mikä johtaa myös edullisempaan sähköön pitkällä aikavälillä.

Hiihtoareena avataan uudelleen Muumijääluolan käyttöön 1.4.2023 entistä suurempana.

Hiihtoareenan sulkeminen turvaa osaltaan myös Vesileppiksen alueen muiden palvelujen tarjoamisen kuntalaisille ja matkailijoille.

Hiihtoareenan sulkeutuessa 2.10. klo 20.00 alueen muihin palveluihin ei ole tulossa muutoksia.

ENSILUMENLATU
Urheilukentälle tehdään Areenan nykyisestä lumesta n. 600-metrinen ensilumenlatu loka-marraskuussa 2022. Tarkempi avauspäivä ilmoitetaan syksyn aikana.

« Takaisin

Uutiset

Tapahtumat

Kurssit ja koulutukset

Blogit ja asiakastarinat

Top