Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Muumi -jääluola tiivisti yhteistyötä Kittilän Snow Villagen kanssa

12.04.2023

Tomi ja Rami Kurtakko tiimeineen vahvistivat tämän vuoden veistoryhmää Muumi-jääluolassa. “Vuonna 2018, kun pojat tekivät Kittilään Game of Thrones -teemaisen linnan, kävimme heidän vieraanaan oppimatkalla”, kertoi Esa Salmiheimo jääluolaa operoivasta Leppäkerttu Oy:stä. “Saimme vieraanvaraisen vastaanoton ja heidän tietotaidostaan sekä kokemuksistaan saatiin meille heti valtava positiivinen sykäys kohti omaa jäistä maailmaamme.”

“Keskustelut Moomin Charactersien kanssa oli jo kulisseissa aloitettu, mutta sopimuksia ei vielä ollut, joten jouduimme pitämään tätä mahdollista yhteistyötä vielä vakan alla vierailumme ajan”, jatkaa hotelliyhtiön toimitusjohtaja Kimmo Rossi. “Reissussa sovimme jäiden tuottamisesta Kittilästä Leppävirralle talvella 2018, jotta jäät olivat valmiina veistoa varten joulukuussa. Lisäksi hyvähenkisestä tapaamisesta jäi fiilis, että näiltä kavereilta kyllä voi ja uskaltaa kysyä, jos tarvitsemme apua johonkin projektiimme liittyvissä asioissa”, Salmiheimo jatkaa.

“Omat sopimuksemme valmistuivat kesällä 2018 Muumi-lisenssinhaltijan kanssa ja näin ollen 26.12.2018 avattiin ensimmäinen jääluolamme. Se ylitti sopimukseen kirjatun kävijätavoitteen reilusti yli kaksinkertaisesti. Joka talvi vierailimme myös katsastamassa Snow Villagen vaihtuvan teeman ja yhä enemmän keskustelut kääntyivät haluun tiivistää yhteistyötä kohteiden välillä. Ongelmana oli vain päällekkäinen sesonki ja veisto-/rakennusaika. Kurtakot eivät vain logistisesti pystyneet tulemaan Leppävirralle, se oli selvää”. Rossi kertoo.

“Sähkönhintojen hurja nousu sekä vuosia siirretty hiihtoareenan remontoinnin tarve konkretisoivat syksyllä 2022 sen, että luolamme laitettiin sulamaan ja sesonkia 2022–23 siirrettiin tuonnemmaksi. Tällöin aloitin keskustelut veljesten kanssa, että entäs jos veistämme maaliskuussa 2023, tuletteko paikalle? Siitä se sitten lähti ja saimme heidät vihdoin mukaan. Yhteistyö on ollut hienoa ja ajatukset tulevasta lentävät jo keskusteluissa, saas nähdä mihin kaikki konkretisoituu jatkossa”, päättää Salmiheimo.

« Takaisin
Top