Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy on ostanut Hotelli Raahen Hovin liiketoiminnat

15.12.2022

Leppävirtalainen Vesileppiksen matkailukeskuksen hotelli- ja ravintolatoimintaa pyörittävä yhtiö on ostanut raahelaisen Hotelli Raahen Hovin liiketoiminnan. Kari Haataja ja Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi allekirjoittivat kauppakirjan, jolla kolmessa eri rakennuksessa toimivan hotellin toiminnot siirtyvät uusiin käsiin 1.2.2023.

Raahessa paraatipaikalla, samassa rakennuksessa Tapahtumatalo Raahen kanssa, sijaitseva hotelli on perustettu 1989. Hotellin liiketoiminnat ovat olleet alusta asti samassa perheessä. Viimeiset kaksitoista vuotta hotellia on johtanut nyt eläköityvä Kari Haataja. Toiminnan aikana hotellin huonekapasiteettia on laajennettu kolmeen otteeseen ja viimeisimmän  2017 auenneen laajennusosan myötä huoneiden määrä nousi 123:een.

”Hotellin asiakasrakenne ja toimintamalli on käytännössä täysin päinvastainen kuin meillä Leppävirralla. Työnsä vuoksi matkaavia asiakkaita hotellin majoitusvuorokausista on noin 70% kun taas Vesileppiksessä vapaa-ajan asiakkaita on asiakaskunnasta reilusti yli 80%”, kertoo Rossi. ”Sain vihiä Karin ajatuksista vapaaherran päivilleen ja heinäkuussa aloin selvittämään asiaa toden teolla. Tässä nyt ollaan järvisuomalaisena käytännössä meren rannalla sijaitsevan hotellin operointia jatkamassa, vajaan viiden kuukauden hyvähenkinen marssi on maalissa”, Rossi jatkaa.

Raahe on pohjoispohjanmaalainen teollisuus-, koulu- ja satamakaupunki. Asukkaita kaupungissa on noin 24 000 ja suurin työnantaja on SSAB joka työllistää lähes 3000 henkilöä. Syväsatama on yksi Perämeren vilkkaimpia.

Raahen Hovin liiketoiminnot jatkuvat ennallaan sulautuen osaksi Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy:tä. Koko hotellin henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuteen yhtiöön. 2014 perustetun leppävirtalaisen majoitus ja ravintolatoimintaa pyörittävän yhtiön omistavat Kimmo Rossi ja Ari Lahti.

« Takaisin
Top