Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Tropical Winter Ukulele Fest 13.-15.1.2023 - ohjelma ja aikataulut julkaistu!

Pe 13.1.2023

HUOM:

Kaikki konsertit, yhteissoitot ja työpajat tapahtuvat Leppävirran viihtyisässä Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä. Kaikki päivätapahtumat, paitsi Luau-Buffet konsertti, ovat maksuttomia.

Liput päälavan perjantai- ja lauantai-iltojen konsertteihin á 15€. Yhteislippu pe-la 25€. Työpajat á 10-15€.

Lippuja voi ostaa ennakkoon Vesileppiksen vastaanotosta. Vesileppiksen sivuilla on myös tietoa 2 vrk majoituspaketista, joka sisältää konserttiliput, majoituksen aamiaisella sekä kylpylän ja kuntosalin käytön.

Ennakkoilmoittautuminen työpajoihin myös Vesileppiksen sivuilta.

 

9.10.2022

Tropical Winter Ukulele Fest tulee taas!

Tropical Winter Ukulele Fest järjestetään isosti – vaikeiden pandemiavuosien jälkeen – taas tammikuussa ja viikonloppuna 13-15.1.2023 perinteisesti Leppävirran Vesileppiksessä!

Hyväntuulen Tropical Winter Ukulele Fest (TWUF) kutsuu taas kaikki ukulelemusiikin ystävät paikalle nauttimaan toistemme esityksistä, kansainvälisistä huippuvieraista sekä (jos mahdollista) entistäkin korkeatasoisemmista työpajoista!

Festivaalin ensimmäinen kansainvälinen kiinnitys on britannialainen THE UKULELE UFF TRIO. On todellinen ilo toivottaa nämä havaijilaisen musiikin mestarit tervetulleeksi tapahtumaan. Konserttien lisäksi trion jäsenet pitävät luonnollisesti myös työpajan. Orkesteri esiintyy maassamme ensimmäistä kertaa.

TWUF toivottaa samalla tervetulleeksi myös kaikki maamme ukuleleorkesterit ja soittajat! Laittakaa tietoa ohjelmistoistanne ja toiveista uudelle vastaavalle tuottajallemme Jarmo Julkuselle, e-mail: jarmo.julkunen (ÄT) gmail.com

 

27.10.2022

Jani Jalkanen ja Vinicius Vivas (BRA) lisätty Leppävirran Tropical Winter Ukulele Festin (TWUF) 13.-15.1.2023 ohjelmistoon

Rakastettu laulaja ja ukulelebasisti Jani Jalkanen muistetaan erityisesti isänsä Kari Tapion orkesterista, mutta myös yhteistöistään mm. Topi Sorsakosken, Paula Koivuniemen ja Dannyn kanssa.

Laulaja ja innokas ukulelebasisti Jani Jalkanen esiintyy läpi festivaaliviikonlopun sekä solistina että yhtenä jo legendaaristen ja hyväntuulen yhteissoittojen isännistä. ”Odotan innolla tulevaa Leppävirran tapahtumaa. Yllättävän monet kappaleet taipuvat hienosti ukeiltaviksi.Tulen esittämään sekä klassikoita että omia biisejäni. Tervetuloa kaikki Leppävirralle tammikuussa!” (Jani Jalkanen)

Brasilialainen ukulelevirtuoosi Vinicius Vivas puolestaan esiintyy maassamme ensimmäistä kertaa.

Vinicius Vivas kasvoi Rio de Janeirossa ukulele kädessä ja Brasilian kansanmusiikkia kuunnellen. ”Haluan erityisesti tuoda Samban ja Bossa Novan svengin ukulelen maailmaan, mutta soitan konserteissani toki myös jazz-, rock- ja pop-musiikin klassikoita”,  Vinicius Vivas alustaa.

Konserttien lisäksi Vivas pitää tapahtumassa työpajan.

”TWUF on festivaali, jossa kaikille musiikin harrastamisen taustoista tai mieltymyksistä riippumatta on tarjolla jotain kiinnostavaa. Tapahtumaan voi tulla vain kuulijaksi, mutta lämpimän yhteishengen, työpajojen ja yhteissoittojen johdosta palaakin kotiin ukulelen alkeet osaavana ja uuden harrastuksen löytäneenä ihmisenä.” (tuottaja Jarmo Julkunen)

 

2.11.2022

TWUF:in majoituspaketit nyt saatavilla!

Tropical Ukulele Winter Festin majoituspaketit Vesileppiksessä ovat nyt varattavissa:

Majoittautuminen maksaa alkaen 229 € /2 vrk / yhden hengen huoneessa tai 169 € /hlö /2 vrk jaetussa kahden hengen huoneessa. Paketti sisältää liput kaikkiin Tropical Winter Ukulele festin tapahtumiin, majoituksen aamiaisella sekä kylpylän ja kuntosalin käytön.

Aikuisen lisävuode maksaa 108 € / 2 vrk.

Varaa nyt koodilla: ALLTWUF130123 Vesileppiksen infosta.

 

4.11.2022

Amelia Coburn (UK) lisätty TWUF-ohjelmistoon

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Amelia Coburn esiintyy Tropical Winter Ukulele Festissä lauantaina 14.1.2023

Amelia Coburn on valittu englantilaisessa UKE Magazinessa vuoden läpimurtoartistiksi 2020 ja tämän lisäksi hän on ollut muun muassa BBC:n Radio 2 Folk Award -ehdokas

Vahvoista sooloesityksistään tunnettu Coburn säestää itseään konserteissa ukulelella: “Haluan ravistella ihmisten ennakkokäsityksiä soittimesta. Ukulele on todella monipuolinen soitin - se voi kuulostaa harpulta, sähkökitaralta ja tai jopa perkussiosoittimelta.”

Coburnin folk- ja jazz-vaikutteista musiikkia on usein vertailtu artisteihin kuten Joni Mitchell ja Kate Bush. Tropical Winter Ukulele Festissä 2023 Amelia Coburnia kuullaan sekä intiimillä akustisella klubilla että päälavalla.

 

17.11.2022

Roman Schatz ja Nick Gordon vahvistavat esiintyjäkatrastamme!

Mediapersoona Roman Schatz ja eurooppalaisen ukuleleviihteen seremoniamestari Nick Gordon esiintyvät Tropical Winter Ukulele Festillä (TWUF) tammikuussa 2023.
Amerikkalais-uusseelantilainen Nick Gordon valloitti hilpeiden ukulelen yhteissoittojen isäntänä kaikkien sydämet vuonna 2022. Kirjailija ja toimittaja Roman Schatz astuu lavalle ukulele-räp-artistina - Roman on suomalaisille tuttu myös lukuisista TV:n viihdeohjelmista kuten Tanssii Tähtien Kanssa ja Masked Singer Suomi.
”Kun ydinsuomen ydintalvessa järjestetään ukulelefestivaali, on siinä sen verran Kaurismäkeläistä asennetta, että minunkin on pakko tulla paikalla esittämään muutamia biisejä. Keikkani on tietenkin perjantaina 13. päivä - ukulele tuo onnea!” toteaa Schatz tulevasta keikastaan ja lisää: ”Esitän kappaleita mm. syksyllä 2022 julkaistulla levyltäni Tää on niin tätä – neljä laulua suomalaisuudesta.”

Nykyään Saksassa asuvan Nick Gordonin ainutlaatuinen kyky viihdyttää ja osallistaa yleisöt yhteislauluihin sekä helppoihin yhteissoittoihin on tehnyt hänestä vakiovieraan lukuisilla ukulelefestivaaleilla ympäri Eurooppaa. Gordon toteaa Tropical Winter Ukulele Festin olevan hänelle aivan ainutlaatuinen tapahtuma: ”Suomi ja ukulele. En olisi koskaan uskonut tapaavani niin paljoa lämminsydämisiä ihmisiä niin kylmässä maassa. Ja jos trooppiset fiilikset käyvät välillä liian kuumiksi... löydätte minut taas Vesileppiksen luolasta juomasta mustikkamehua muumien kanssa! Odotan todella innolla tammikuun festivaalia. Nähdään pian!”

 

7.12.2022

Ohjelmatäydennyksiä

Tropical Winter Ukulele Fest (TWUF) järjestetään jälleen tutussa ajankohdassa tammikuun toisena kokonaisena viikonloppuna 13.1.-15.1.2023. Tuleva Fest on järjestyksessään yhdeksäs.

Tapahtuman pääesiintyjiksi saapuvat kansainvälisesti arvostettu THE UKULELE UFF TRIO Iso-Britanniasta, ukulelevirtuoosi VINÍCIUS VIVAS Brasiliasta sekä mm. BBC:n palkitsema ja vahvasti nousujohteista uraa tekevä nuori folk-artisti AMELIA COBURN (UK). Uutta tapahtumassa on mm. Festin oma “hoviorkesteri” TWUF HOUSEBAND, jonka ukulelebasistina ja laulusolistina toimii suonenjokelaiset juuret omaava JANI JALKANEN.

Verrattuna aiempiin tapahtumiin yhteisöllisyys ja yhdessä soittaminen on nostettu entistäkin enemmän kaiken keskiöön: Päivät päättävien – ja jo legendaaristen – yhteissoittojen lisäksi ohjattua sekä kaikille avointa yhteismusisointia on tarjolla myös iltapäivisin. TWUFin jamien isäntänä toimii jälleen rakastettu NICK GORDON (GER).

Jani Jalkasen lisäksi kotimaisia artisteja Festin tarjonnassa edustavat muun muassa Leppävirran omat suuruudet TIINA RÄSÄNEN & UKEVIRTASET, mediapersoona ja ukulele-rap-artisti ROMAN SCHATZ, toimintansa kymmenvuotisjuhlavuotta viettävä KAUNIAISTEN UKULELEORKESTERI GRUS sekä ukulelella itseään säestävä kaunisääninen laulaja PAULA WOLSKI.

Festin päättävässä kirkkokonsertissa sunnuntaina 15.1.2023 kuullaan muun muassa BarokkiKuopio -festivaalin taiteellisen johtajan ja kapellimestari Matias Häkkisen yhtyettä ENSEMBLE NYLANDIAA.

"Suuret ukuleleorkesterit kuuluvat festivaalin keskiöön. Niissä matalalla kynnyksellä yhteen hakeutuneet harrastajat iloitsevat mukavasta yhteissoitosta. Esiintyvien ryhmien määrä taitaa nousta noin kolmeenkymmeneen. Konserttien lisäksi meillä on työpajoja niin aloitteleville kuin kokeneillekin soittajille. Illat päättyvät totutusti vapaaseen yhteissoittoon, jonka vetäjäksi saapuu Nick Gordon Saksasta", sanoo Tropical Winter Ukulele Festin johtaja Arto Julkunen.

 

13.12.2022:

Timeless ja The Triplet lauantaikonsertissa

Tropical Winter Ukulele Festin 2023 lauantai-iltapäivän konsertissa 14.1.2023 kuullaan mm. näitä kahta mielenkiintoista ja hienoa yhtyettä!

Timeless:

Kolme naista, kolme ääntä, ukulelet ja ajattomat tarinat.
Kaustisen kansanmusiikkifestivaalilla 2022 yleisöä säväyttänyt Timeless on poikkeuksellinen yhtye. Orkesterin moderneja murhaballadeja sekä synkkiä tarinoita säestävät ukulelen kepeät soundit.


The Triplet:

The Triplet on oululaislähtöinen ukuleletrio, joka on keikkaillut yhdessä jo noin kuuden vuoden ajan. ”Ohjelmisto TWUFissa tulee olemaan monipuolista ja yllättävää. Kappaleiden valintakriteerinä on kuitenkin vain se, että ne ovat hyviä”, kertoo orkesteri tulevasta keikastaan. Yhtye on keikkaillut Suomen lisäksi myös ulkomailla.

Tulevan Tropical Winter Ukulele Festin tarkka ohjelma ja työpajatiedot:

TWUF 2023: OHJELMA JA AIKATAULU

TWUF 2023: TYÖPAJAT JA AIKATAULU

 ILMOITTAUDU TYÖPAJOIHIN TÄSTÄ.

MEDIALLE
Haastattelupyynnöt ja yhteydet artisteihin:
Jarmo Julkunen, vastaava tuottaja
Tel. 050 517 7613 / e-mail: Jarmo.Julkunen (ät) gmail.com

VIDEO:

Amelia Coburn: Oh Captain! Guide Me Home
LAMEGO & Vinícius Vivas: Natiruts

 

Top