Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Hiutale-ukulelekilpailu haali osallistujia yhdeksästä maasta – finaalit Vesileppiksessä

05.11.2021

Euroopan ensimmäinen kansainvälinen ukulelekilpailu Hiutale International Ukulele Contest houkutteli kilpailijoita peräti yhdeksästä eri maasta ja kolmesta maanosasta. Esikarsinnasta semifinaaliin valittiin Thijs Kevenaar (Hollanti), Mig Martins (Brasilia), Heta Saarenkunnas, Evan J. De Silva (Singapore), Gaute Søderholm (Norja) ja Danilo Vignola (Italia). Semifinaali ja finaali kilpaillaan Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä Tropical Winter Ukulele Festin yhteydessä 13.–14.1.2022.

Olemme erittäin tyytyväisiä osallistujien määrään ja tasoon. Kilpailijoiden lähettämistä esikarsintavideoista hahmottui yhä selvemmin se, ettei ukulele maailma ole yksiulotteinen, vaan sen sisällä on useita tyylisuuntia ja erilaisten tekniikoiden taitajia. Ukulelea pidetään helppona alkeissoittimena, mutta kilpailun tavoitteena on tuoda esiin instrumentin vaativuutta, kun soittajat kehittyvät pidemmälle soitossa”, sanoo Tropical Winter Ukulele Festin päällikkö ja kilpailun ideoija Arto Julkunen (kuvassa).

Kilpailijat kamppailevat 3 000 euron arvoisesta pääpalkinnosta. Tuomariston muodostavat virtuoosisoittajat Kimo Hussey (USA, Havaiji), Changsoo Kim (Etelä-Korea), Jarmo Julkunen ja Elisabeth Pfeiffer (Saksa) sekä tangokuningatar Tiina Räsänen. Vastaavia kansainvälisiä kilpailuja on järjestetty aiemmin vain Kaukoidässä ja Havaijilla, joten kisa tuo valtavasti huomiota suosiotaan kasvattaneelle instrumentille ja Pohjois-Savon alueelle.

Arvioimme ensimmäisen kilpailun kokemuksen perusteella, järjestämmekö kilpailun jatkossa vuosittain vai joka toinen vuosi. Tänä vuonna kisaillaan instrumentaalisessa soolosoitossa, mutta harkitsemme jatkossa kilpailuille erilaisia teemoja”, Julkunen kertoo.

Tämän vuoden kilpailu oli avoin kaikille soolosoittajille. Kaikki musiikkityylit, ukulelen eri versiot ja efektilaitteiden käyttö on sallittua semifinaalissa ja finaalissa.

Hiutale International Ukulele Contest on osa EU:n Maakunta soi -kehittämishanketta. Se on saanut Mansikka ry:n Leader-rahoituksen.

« Takaisin
Top