Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Vesileppikseen Euroopan ensimmäinen kansainvälinen ukulelekilpailu – huipputuomaristo kolmesta maanosasta

08.09.2021

Euroopan ensimmäinen merkittävä ukulelekilpailu Hiutale International Ukulele Contest kerää tammikuussa huippusoittajat Leppävirran Vesileppikseen. Tuomaristo koostuu virtuoosisoittajista, jotka ovat kotoisin kolmesta eri maanosasta. Sen muodostavat Kimo Hussey (USA/Havaiji), Elisabeth Pfeiffer (Saksa), Changsoo Kim (Etelä-Korea) ja Jarmo Julkunen. Kilpailun pääpalkinto on 3 000 euron arvoinen.

Ukulele on ollut pitkään yksi suosiotaan eniten kasvattavista soittimista, mutta tämän tasoisia kilpailuja ei ole järjestetty aiemmin juuri muualla kuin Kaukoidässä ja Havaijilla. Tapahtuma tuo valtavasti näkyvyyttä paitsi ukuleleharrastukselle myös Pohjois-Savon alueelle aktiivisena toimijana ja houkuttelevana vierailukohteena”, sanoo Hiutale International Ukulele Contestin projektipäällikkö Markus Laakso.

Kilpailun esikarsintaan osallistutaan lähettämällä soittovideo. Tuomaristo valitsee videoiden perusteella semifinaaliin kuusi kilpailijaa, jotka soittavat 10 minuutin ohjelmiston tuomariston ja yleisön edessä. Kilpailu huipentuu konserttitapahtumaan, jossa kolme finalistia esittävät 15 minuutin vapaavalintaisen repertoaarin.

Kilpailu on avoin kaikille soolosoittajille. Kaikki musiikkityylit, ukulelen eri soitinversiot ja efektilaitteiden käyttö ovat sallittuja.

”Halusimme asettaa matalan kynnyksen osanotolle, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua. Toivomme, että Hiutaleesta kehittyisi toistuva tilaisuus, joka herättäisi yhä enemmän maakunnallista, valtakunnallista ja kansainvälistä kiinnostusta”, sanoo Tropical Winter Ukulele Festin festivaalipäällikkö Arto Julkunen.

Hiutale International Ukulele Contest järjestetään suositun Tropical Winter Ukulele Festin yhteydessä Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä 13.–14.1.2021. Kilpailu on osa Maakunta soi – elinvoimaa kansainvälisestä kulttuuritapahtumasta -kehittämishanketta, ja se on saanut Mansikka ry:n Leader-rahoituksen.

Kuvassa yksi kisan tuomareista, Elisabeth Pfäffer. Kuva: Timo Heinonen.

Säännöt, osallistuminen ja lisätiedot

« Takaisin
Top