Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Ekologisista pitsoistamme hitti: suomalainen järvikala syrjäytti tonnikalan pysyvästi!

28.04.2021

Vesileppis toimi syyskuussa 2020 edelläkävijänä, kun se korvasi tonnikalan suomalaisella järvikalalla pitsojensa täytteenä ensimmäisenä kotimaisena matkailukeskuksena.

Huomattavasti ekologisempi vaihtoehto tuli jäädäkseen, sillä suomalainen järvikala osoittautui hitiksi myös asiakkaidemme keskuudessa!

Tonnikalaa liikakalastetaan ja tuotetaan luontoa kuormittavasti

Tonnikala on liikakalastettu liki sukupuuton partaalle. Yli puolet tonnikalasaaliista kalastetaan läntiseltä ja keskiseltä Tyyneltä valtamereltä, josta se kuljetetaan tuhansien kilometrien päähän Suomeen ilmastoa kuormittavilla menetelmillä.

WWF:n mukaan suuri osa tonnikalojen kalastuksesta tapahtuu menetelmillä, joilla mukaan tarttuu paljon muitakin eläimiä, kuten lintuja, merkikilpikonnia, haita, keskenkasvuisia tonnikaloja ja ei-toivottuja kalalajeja.

Ekologisempi vaihtoehto Pohjois-Karjalasta

Vesileppiksen pitsoissa käytetyt järvikalat ovat peräisin nurmeslaisesta Pielisen Kalasta, joka on Suomen suurin kotimaisten luonnonkalasäilykkeiden tuottaja. 

Kun valitset suomalaisen järvikalan, tuet kestävämpää kalataloutta, ekologisempaa logistiikkaa ja kotimaista kansantaloutta. Herkullisen maun saat bonuksena! 

#meidänmeri: Lähimeremme kuntoon!

Kotimaisen kalan käyttäminen noudattaa myös Moomin Characters Oy:n ja John Nurmisen Säätiön koordinoiman #meidänmeri-kampanjan linjaa, jossa Vesileppis on mukana Muumijääluolineen. Kampanjan tarkoituksena on puhdistaa ja suojella Itämerta sekä sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä.

Kampanja jatkuu 31.7.2021 saakka. Se on tuottanut jo yli miljoona euroa!

Asiakaskommentteja järvikalasta pitsoistamme

"Jos tätä saa pitsassa, tonnikalaan en enää rahojani tuhlaa!"

"Järvikala maistuu enemmän kalalta kuin tonnikala. Se on maukkaampaa ja mehukkaampaa."

"Törkeen hyvää pitsassa!"

« Takaisin
Top