Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Asiakastarina: Pietarilainen kiekkovalmentaja tuo joukkueensa Vesileppikseen kahdesti vuodessa

31.03.2020

Pietarilaisen Red Star -juniorijoukkueen päävalmentaja ja johtaja Valery Afanasyev tuo pelaajansa harjoitteluleirille Vesileppikseen joka kesä ja talvi. Red Starissa pelaa yli 300 junioria, ja Afanasyev valmentaa itse vuonna 2006 syntyneiden joukkuetta. Vesileppiksessä järjestettävissä Road to Elite -leireillä on junioreja joka puolelta maailmaa: Venäjältä, USA:sta, Tšekistä, Ruotsista, Suomesta ja niin edelleen.

”Valmentamani joukkue on yksi Venäjän parhaita tällä hetkellä. Puolet joukkueesta on Pietarista ja puolet eri puolilta maata. Toivon, että nämä juniorit tulevat pelaamaan myöhemmin Venäjän maajoukkueessa”, Afanasyev sanoo.

Afanasyev on toiminut valmentajana 25 vuotta. Hän on valmentanut niin venäläisiä kuin yhdysvaltalaisia, kanadalaisia ja meksikolaisiakin joukkueita. Viimeiset 15 vuotta hän on valmentanut Venäjällä.

”Tuon aina joukkueeni Vesileppikseen, koska täällä on kaikki samassa paikassa. Olen käynyt monessa muussa samantyylisessä paikassa Suomessa, mutta Vesileppis on paras. Pyrimme hyödyntämään Vesileppiksen kaikkia liikuntamahdollisuuksia: jäähallia, kuntosaleja, juoksurataa, sählykenttää, koripalloa, jalkapalloa, käsipalloa, kylpylää… Järjestämme joukkueen kesken myös lentopallo- ja keilausturnauksia. Pelaajamme osaavat pelata noita kaikkia lajeja. Pelaamme täällä myös näytösotteluita suomalaisten joukkueiden, kuten SaiPan ja Jukureiden kanssa”, Afanasyev sanoo.

Afanasyevin joukkue matkustaa paljon ja pelaa suurissa kaupungeissa. Siksi se osaa arvostaa Leppävirran ja Vesileppiksen suomaa rauhaa.

”Palasimme viikko sitten Slovakian Miroslav Satan Tournamentissa. Sitä ennen kävimme Moskovassa ja Valko-Venäjällä. Tämä on paras paikka: ei liikaa ihmisiä, ei liikaa joukkueita. Voimme keskittyä lajiin”, valmentaja sanoo.

« Takaisin
Top