Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

UIT aloittaa kesäteatterinäytökset Vesileppiksessä

02.01.2020

Uusi Iloinen Teatteri, UIT, käynnistää kesäteatterinäytökset Leppävirran Vesileppiksessä heinäkuussa. Yhteistyön käynnistää musikaalikomedia Aavan meren tällä puolen, jossa pohditaan 38-vuotiaana traagisesti kuolleen Unto Monosen jättämää perintöä meille suomalaisille. Näytelmän pääosissa nähdään Jussi LampiPuntti Valtonen ja Trio Niskalaukaus -metalliyhtyeestäkin tuttu Timo Rautiainen.

Olemme miettineet vuosikausia, että pihallamme pitäisi järjestää kesäteatteria. Pystytämme nyt riittävän suuren teltan sitä varten. UIT on meille ihanteellinen yhteistyökumppani ja Aavan meren tällä puolen loistava avaus yhteistyöllemme. Halusimme kumppaniksemme vahvan ja entuudestaan tunnetun toimijan, joka osaa asiansa ja jolla on hyvä maine alalla”, sanoo Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi.

Aavan meren tällä puolen tutkii hauskasti kotimaisen kaihon historiaa Sibeliuksesta Sanniin ja Kalevalasta Kaihon Karavaaniin. Se pyrkii löytämään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Miksi suru on suomalaisille pyhä tunne ja ilo syntiä? Miksi molli soi meistä duuria kauniimmin? Miksi ruoho on vihreämpää meren takana?

En halua paljastaa juonesta liikaa, mutta siinä tutkaillaan huumorin ja musiikin avulla suomalaisen sielun solmupisteitä. Näytelmää esitettiin viime kesänä Oulussa ja Muuramen Riihivuoressa, ja se sai verrattoman suosion”, sanoo UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen, joka on näytelmän käsikirjoittaja. Näytelmän on ohjannut Kuopion kaupunginteatterin näyttelijänäkin tunnettu Mikko Rantaniva.

Vesileppiksen kesäteatteriteltan näytöksiä järjestetään tulevana kesänä vähintään 12 kappaletta. Aavan meren tällä puolen saa ensi-iltansa 16.7.2020. Liput ovat myynnissäTicketmasterissa.

Kuvassa UIT:n teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen, Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi ja Vesileppiksen myynti- ja markkinointivastaava Anne Lantto.

« Takaisin
Top