Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Ukulelefestivaaleilla yleisö osallistuu ja soittaa esiintyjien kanssa

06.12.2019

Viidettä kertaa Vesileppiksessä järjestettävän  kansainvälisen ukulelefestivaalin, Tropical Winter Ukulele Festivaalin (TWUF), johtavana teemana on yhteisöllisyys. Tapahtumasta on tehty yleisön ja artistien yhteinen festivaali. Harvoin missään muussa festivaalissa yleisö pääsee osallistumaan eli soittamaan ja laulamaan yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten artistien kanssa kuin jälleen tammikuussa Leppävirralla.

Samoin ukuleleartistit eri puolilta maailmaa ovat ilmaisseet halunsa tulla Leppävirralle juuri sen yhteisöllisyyden vuoksi.

"Nykyisin toivotaan osallistumista, matalaa kynnystä ja terveysvaikutuksia myös kulttuurissa. Luulen ukulelen suosion perustuvan siihen, että ukuleleharrastajien parissa nämä ainekset ovat olleet mukana jo vuosisadan verran", sanoo festivaalin tuottaja Arto Julkunen.

TWUF:ssa on useita yhteissoitto- ja yhteislauluhetkiä päivittäin ja ulkomaiset artistit opettavat jokaista halukasta työpajoissa. Tunnetuimmat artistit viettävät mukavia hetkiä yleisön joukossa, ja parhaimmillaan soitto jatkuu läpi yön aamuun saakka.

TWUF jalkautuu myös muualle Leppävirralla ja lähipaikkakunnilla. Artistit käyvät esiintymässä kylillä, kaupoissa, seniorikansalaisille ja lapsille festivaaliviikonvaihdetta edeltävinä päivinä.

Festivaalin aikana kootaan lisäksi suuri TWUF-orkesteri, joka soittaa sovitettua instrumentaalimusiikkia. Orkesteria tulee johtamaan Markus Rantanen. Yleisö voi valmistautua etukäteen nuottien ja videoiden avulla. Festivaalilla kokoonnutaan yhteen harjoittelemaan, ja lauantai-illan suurkonsertissa orkesteri esiintyy ensimmäisen kerran. Ennakkoilmoittautumisten perusteella siitä on tulossa todella suosittu tapahtuma.

Festivaali järjestetään 17-19.1.2020 Vesileppiksessä Leppävirralla. Järjestelyistä vastaa Kaura-ahon kansanmusiikkiyhdistys ry ja Vesileppis.

Tapahtuman verkkosivut

 

« Takaisin
Top