Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Vesileppiksessä huutokaupataan sunnuntaina Tove Janssonin originaaliprinttejä ja muita harvinaisia muumituotteita

24.05.2019

Leppävirran Vesileppis Areenalla huutokaupataan harvinaisia Muumi-tuotteita sunnuntaina 26.5. klo 12. Himotuimpiin keräilyesineisiin kuuluvat Tove Janssonin alkuperäisen lyijykynäpiirrosten numeroidut originaaliprintit, joita on tarjolla kolme kappaletta. Arkit ovat peräisin Muumipeikko villissä lännessä -sarjakuvasta, joka julkaistiin vuonna 1957. Alkuperäiset piirrokset tuhottiin 1950-luvulla vallinneen käytännön mukaisesti painamisen jälkeen. Kutakin printtiä on olemassa 350 kappaletta.

Huutokaupassa myydään myös Japanin Moominvalley Parkille eksklusiivisesti tuotettu Arabien muumimuki, jonka rajoitettu ensierä myi nopeasti loppuun. Kiinnostusta herättänevät myös Come to Finlandin puinen Muumi-kirjan kansikuvituksella varustettu taulu, jota on painettu 30–40 kappaletta, Vesileppiksen Muumi-jääluolan alumiinikomposiiteille painetut uniikit Taikatalvi-planssit ja uuden Muumilaakso-sarjan 1. kauden lyijykynäluonnosten numeroidut alkuperäisprintit, joita on painettu vain kaksi kappaletta per kuva, ja lukuisat muut keräilytuotteet.

Huutokaupan tuotto ohjataan Moominvalley Parkin muumimukia lukuun ottamatta hyväntekeväisyyteen. Tuotteita voi tarjota myytäväksi vielä huutokauppapäivänä tapahtumapaikalla.

Huutokauppa on osa Vesileppiksen suurkirppis- ja muumikeräilytapahtumaa, joka järjestetään Vesileppis Areenalla 25.–26.5. Myyntipöytien ja huutokaupan lisäksi elämyksiä tarjoavat Muumilaakso-sarjan kuvittaja Valtteri Heinosen Piirtäen Muumilaaksoon -työpaja lapsille, satunurkkaus, satujumppa, seinäkiipeilymahdollisuus ja pop up -myymälät. Tapahtuma on yleisölle maksuton.

 

Lue lisää

« Takaisin
Top