Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Muumin Taikatalvi -jääveistospuisto aukeaa Vesileppikseen

22.10.2018

Leppävirran Vesileppiksen hiihtoareenalle rakennetaan uusi tarinallinen Muumi-jääveistospuisto, josta odotetaan keskeistä vetonaulaa Pohjois-Savon matkailulle.

Puiston teema pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi-kertomukseen. Klassiseen kertomukseen puhalletaan uutta taianomaista elämää 1,5–6-metristen Muumi-jääveistosten, elämyksellisen kulkureitin, näyttävien valojen, tunnelmallisten äänimaisemien ja tarinaa seuraavan kerronnan avulla. 

Jääveistosmaailmassa tulee olemaan tekemistä kaikenikäisille myös jääliukumäkien ja muiden talviaktiviteettien muodossa. Vesileppiksen hiihtoareena on näyttelytilana ainutlaatuinen, sillä se sijaitsee kiveen louhitussa luolassa 30 metriä hotellin alapuolella, ja sen lämpötila pysyy stabiilina. Muumi-teema tulee takuulla ylittämään aiempien vuosien 15 000 henkilön kausittaiset kävijämäärät”, sanoo Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Muumi-jääveistospuisto on jatkoa kahtena edellisenä talvena Vesileppiksen hiihtoareenalla toteutetulle menestyksekkäälle Ice Cave -jääveistosnäyttelylle. Uuden jääveistospuiston toteuttajina toimivat Vesileppis, Moomin Characters Oy Ltd, Leppävirran kunta, teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works, Lapland Safarisin Game of Thrones -jääkylän taustavoimana toiminut SnowVillage sekä Jäälinnan mestariveistäjät, kärkiniminään jäänveiston maailmanmestari, mongolialainen Lkhavgadori Dorjsuren ja Suomen mestari Anssi Kuosa.

Yhteistyön tavoitteena on luoda Muumi-jääveistospuistosta jokavuotinen, mutta vuosittain teemaltaan vaihtuva näyttely kaikenikäisille kävijöille, joka houkuttelee vierailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Sopimuskumppanit neuvottelevat myös muutamien Muumi-huoneiden avaamisesta Vesileppiksen hotelliin.

Hanke on alueellisesti merkittävä ja siksi markkinoinnillista yhteistyötä rakennetaan alueen suurimpien toimijoiden, kuten Kuopio-Tahko Markkinoinnin ja Osuuskauppa PeeÄssän, sekä Moomin Characters Oy:n ja moomin.comin kanssa. Tavoitteena on varmistaa kansallinen näkyvyys ja maksimoida alueellinen lisäarvo.

Vesileppiksen ympärivuotisen talven tarjoava sisähiihtoareena on maailmanluokan mahdollisuus, ja nyt toteutettava Muumi-jääveistospuisto hyödyntää tätä mahdollisuutta oivaltavasti. Jääveistospuisto on vankka askel matkalla kansainvälisesti tunnetuksi matkailukohteeksi ja samalla Vesileppis nousee alueen merkittävimpien vapaa-ajanmatkailun veturiyritysten joukkoon”, sanoo Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen

Veistoksissa käytetty jää on peräisin Lainionjoesta, Kittilän kunnasta, jossa on tutkitusti maailman puhtain ilma. Jään veistolaatua parantaa se, että jää muodostuu virtaavassa vedessä, jolloin siitä kehittyy kuplatonta, lujaa ja kirkasta. Luonnonjäästä tehty veistos alkaa itse loistaa valon osuessa siihen.

Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että Lainionjoesta lähtöisin oleva jää lukeutuu veistosmateriaalina maailman parhaimpiin ja ainutlaatuisimpiin”, sanoo SnowVillagen Rami Kurtakko.

LUE LISÄÄ ICE CAVEN SIVUILTA!

Kuvassa Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen, Fantasia Works Oy:n toimitusjohtaja Jari Partanen, Leppävirran kunnan elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen, Muumipeikko, Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rossi ja Leppävirran Virkistysuimala Leppis Oy:n toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

« Takaisin
Top