Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

KuPS virkistäytyi Vesileppiksessä – katso kuvat ja lue valmentajan haastis!

14.08.2018

KuPS vietti toiminnantäyteisen virkistyspäivän Vesileppiksessä 6.8.2018. Hymyä, naurua ja hikeä riitti, kun pelaajat ottivat toisistaan mittaa lentopallossa, temppuradoilla, päättelykykyä vaativissa tehtävissä ja monessa muussa.

Vesileppis jututti KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaaraa aktiivisen päivän lomassa.

Voititte eilen TPS:n 3–2, mikä katkaisi parin pelin tappioputkenne. Millaiset fiilikset joukkueella on nyt?
Totta kai hyvät. Voitto tekee paljon henkisesti. Olemme pelanneet kahdessa aiemmassa pelissä periaatteessa ihan hyvin ja luoneet maalipaikkoja, mutta tulosta ei ole tullut. Se painaa totta kai ammattiurheilijoiden mieltä. Voitto vapautti mielialaa.

Hyvä yhteishenki näkyy tänäänkin pelaajien kasvoilta. Kuinka sellainen luodaan?
Meillä on ollut hyvä henki koko ajan. Siitä, kun pääsemme vielä kilpailulliseen ammattimaisuuteen. Henki ei saa toisaalta olla liian hyvä, vaan pelaajien on ruoskittava toisiaan eteenpäin. Välillä pitää pelata vähän rumastikin, jotta voittaisimme pelejä riittävän hyvin.

Yhteishenki on tärkeää. Tapahtumat, kuten tämä, kasvattavat yhteishenkeä vieraan ympäristön kautta. Pelaajat näkevät toisensa erilaisina ihmisinä kuin pelkästään jalkapalloilijoina. Piilevät kyvyt nousevat esille, ja huomaa, kenessä on johtaja-ainesta.

Miten päädyitte Vesileppikseen?
Halusimme tehdä palauttavan harjoituksen vähemmän tutussa ympäristössä. Siitä se lähti kypsymään. Tiesimme, että täällä on hyvä ympäristö toteuttaa sitä, ja Vesileppis on yhteistyökumppanimme.

Tämä on paljon parempi kuin ajattelin. Ohjaus on tosi hyvin organisoitua ja kaikki on viimeisen päälle. Ajatuksena oli jättää jalkapallokengät stadionille ja lähteä tekemään jotain muuta.

Meillä ei ole oikein ollut tällaisia mahdollisuuksia, koska tahtimme on ollut niin hetkinen. Nyt sattui rauhallinen viikko, joten tämä sopi rytmiimme erittäin hyvin. Oli kiva tulla pois arkisesta ympäristöstä.

Millaiset tavoitteet joukkueella on loppukaudelle?
Sijat 1–3. Olemme nyt kolmen pisteen päässä tavoitteestamme. Mitali pitäisi ottaa, jotta pääsisimme ensi kaudella Euro-peleihin. Nyt alkaa viimeinen kierros veikkausliigasta. Nyt se oikeastaan ratkaistaan. Viime vuonna olimme nimenomaan syksyllä hyviä. 

Kuvat: Markus Laakso

« Takaisin
Top