Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Riikinvoimahiihto kerää harrastajat ja kilpahiihtäjät samalle ladulle

13.02.2018

Pohjois-Savossa järjestetään uusi, lämminhenkinen Riikinvoimahiihto-tapahtuma 3.3.2018. Perheille, harrastelijoille ja kilpahiihtäjille suunnattu laturetki sisältää useita erimittaisia matkoja, joista osallistujat voivat valita itselleen sopivimman.

Päämatka on pituudeltaan 42 kilometriä. Se lähtee Varkauden Vattuvuoresta ja päättyy Leppävirran Kalmalahteen, Unnukan rannalle, kylpylähotelli Vesileppiksen kupeeseen. Riikinvoimahiihtoon odotetaan 150–200 osallistujaa. 

”Tapahtuma sopii kaikille hiihdosta nauttiville. Matkoja on neljä eri mittaista, ja ne vaihtelevat kuudesta 42 kilometriin. Taukopaikoista, joita on Vattuvuoressa, Honkapirtissä, Takasaarisessa, Sorsakoskella, Härkäjoella ja Leppävirralla, saa tarvittaessa voiteluapua. Sorsakosken taukopaikassa ja maalialueella Unnukanrannassa on lapsille paljon omaa lumipeuhuohjelmaa”, muistuttaa Riikinvoimahiihdon yleisvastaava, Leppävirran virin seuratyöntekijä Reetta Nenonen.

Nenosen mukaan maratonmatkan kilpasarjaan on tullut jo kyselyjä kansainvälisen tason hiihtäjiltä.

”Maratonmatka toimii pitkiä lenkkejä harrastavalle haasteena itsensä voittamiseksi. Joukkuesarjoissa on paljon esimerkiksi työporukoiden omia joukkueita, ja alle 16-vuotiaille tytöille ja pojille on oma sarjansa”, Nenonen sanoo.

Riikinvoimahiihtoon voi valmistautua maksuttomilla lasten ja aikuisten perinteisen tyylin hiihtokouluilla, joita järjestetään Varkaudessa ja Leppävirralla 14.2., 21.2. ja 28.2. Varkauden tunnit järjestetään klo 19.30–20.30 ja Leppävirran klo 18–19. Hiihtokoulut ovat osa Kunnossa kaiken ikää -hanketta.

Riikinvoimahiihdon ennakkoilmoittautuminen on voimassa 25.2. saakka. Lähtöpaikalle järjestetään bussikuljetus. Bussit lähtevät Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksestä klo 7 ja ajavat tasatunnein Vesileppiksen, Sorsakosken ja Vattuvuoren väliä. Kuljetukseen täytyy ilmoittautua 25.2. mennessä.

Palkintojenjako järjestetään klo 14 Vesileppiksessä, jossa ohjelma jatkuu Monotansseilla klo 15. Savon Voima tarjoaa lisäksi vapaan pääsyn kylpylään Kaukon päivän kunniaksi klo 11-14.

Ekovoimalaitos Riikinvoiman sponsoroiman hiihdon järjestävät Leppävirran Viri, Varkauden Latu ja Sorsakosken Kyläyhdistys. Tapahtumaa tukevat myös Leppävirran ja Varkauden kunnat.

Lue lisää tapahtumasta.

Lisätiedot
Reetta Nenonen
050 339 1600
hiihtelija@hotmail.com

« Takaisin
Top