Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Jäänveiston MM-kisat järjestetään jälleen Vesileppiksessä

24.01.2018

Viime talvena Vesileppiksen hiihtoareenalla järjestetyt I Luolajäänveiston MM-kilpailut saivat lämpimän vastaanoton niin kilpailijoiden, järjestäjien kuin yleisönkin toimesta. Tämän vuoden kisoihin järjestäjät valitsivat 12 joukkuetta 26 hakeneesta. Kisojen teema on "Stone Age in the Ice Cave". Samalla hiihtoareena muuttuu jälleen Leppävirran jääluolaksi, rakastetuksi Ice Caveksi.

Valtaosa veistäjistä saapuu Suomeen Kauko-Idästä: Japanista, Malesiasta, Kiinasta, Singaporesta, Taiwanista, Thaimaasta ja Mongoliasta (hallitseva maailmanmestari). Muut veistäjät tulevat USA:sta, Venäjältä, Sveitsistä, Italiasta, Puolasta, Ruotsista ja Suomesta. 

Viikon mittainen kilpailu käynnistyy veistopaikkojen arvonnalla 3.2. Voittaja, jonka päättää kansainvälinen tuomaristo, selviää lauantaina 10.2. klo 16.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan. Yleisö pääsee lisäksi seuraamaan veistämistä muutamana päivänä kilpailun aikana.

Vesileppiksen hiihtoareena sijaitsee 30 metriä maanpinnan alapuolella, kallioon louhitussa luolassa. Se tarjoaa optimaaliset olosuhteet jäänveistokisoille monesta syystä: sääolosuhteet ovat tasaiset, lämpötilaa pysyy jatkuvasti samana (–5°C), majoitus ja huolto sijaitsevat samassa rakennuksessa ja luolaan saadaan rakennettua taianomainen tunnelma valaistuksineen ja musiikkeineen. Tällaista luolaa ei löydy mistään muualta maailmassa.

Leppävirran jääluolan sisustaa Suomen taitavin ja tunnetuin jäänveistoyritys Icemagic Oy. Sen taiteellinen johtaja Anssi Kuosa on jäänveiston Suomen-mestari. 

Ice Caven elämyksellisyydessä panostetaan jälleen lasten ja koko perheen aktiviteetteihin, kuten snow tube -liukumäkeen, jäälabyrinttiin ja lumiukkoihin. Kilpajoukkueet veistävät omat teoksensa myös aktiviteettialueelle.

Ice Cave aukeaa yleisölle jääveistoksineen ja -puistoineen 10.2.2018. Se houkutteli viime vuonna huimat 15 300 kävijää. Tänä vuonna määrä on tavoitteena ylittää. Jääluola on avoinna juhannukseen saakka.

Lue lisää Ice Caven sivuilta!

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat seuraavat tahot:
– Jäälinna ry
Leppävirran kunta
Leppävirran Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Leppäkerttu Oy
Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy

 

« Takaisin
Top