Vesileppis - Aktiivinen superkeskus




Lasten iät:

Haastattelussa Vesileppiksessä vieraillut Kotiteollisuus: "Soitamme maailman parhaiten Kotiteollisuutta"

17.05.2017

Kotiteollisuus moukaroi hiljattain täysannoksen raskasta rockiaan täpötäydelle katsomolle Vesileppiksen ravintolassa. Kitaristi Miitri Aaltonen ja rumpali Jari Sinkkonen kertoivat kuulumisia ennen bändin pitkän historian ensimmäistä Leppävirran-keikkaa.

Mitä Kotiteollisuudelle kuuluu juuri nyt?
Aaltonen: Helvetin hyvää. Aloitimme eilen kiertueen. Kova keikka ja elinvoimainen meininki. 

Esiinnytte jos jonkinmoisilla estradeilla isoista festareista pikkuklubeihin. Millaista on soittaa toisistaan radikaalisti poikkeavissa paikoissa?
Aaltonen: Jokaisessa keikkapaikassa on puolensa. Festivaaleilla on kiva soittaa, kun ilmastointi pelaa. Pikkuklubeilla on toisaalta parempi tunnelma, kun ilma ei kulje. Tykkään soittaa joka paikassa. 

Soitatte Leppävirralla nyt ensimmäistä kertaa. Millaiset odotukset teillä on illan keikan suhteen?
Aaltonen: En mieti koskaan ennalta, millaisia ihmisiä mahtaa tulla paikalle tai millainen fiilis keikalla mahtaa olla. Yleisöä ja fiilistä joko on tai sitä ei ole. Toivon kuitenkin yleisellä tasolla, että ihmiset tulisivat keikoillemme avoimin mielin toteamaan bändin olevan iskussa ja viihtymään sen myötä. Se tekee hyvän illan. Se on aina tukalampaa, kun jotkut tulevat katsomaan kädet puuskassa, että osaavatko ne papat edes soittaa. Ovat nekin tervetulleita, ei kun vaan.

Mun mielestä me soitetaan maailman parhaiten Kotiteollisuutta. Mikään bändi ei soita paremmin Kotiteollisuutta kuin Kotiteollisuus.

Tänään teitä lämmittelee paikallinen Blackhill, joka soittaa pienemmällä lavalla. Onko lämppäreistä teidän kokoluokan bändeille enemmän hyötyä kuin haittaa?
Sinkkonen: Jos kysyy tekniikaltamme, siitä on haittaa. Varsinkin, jos soitamme samalla lavalla, koska se teettää ylimääräistä työtä. Mun mielestä lämppärit ovat ihan ok, etenkin näillä spekseillä. Jos mahdollista, lämppärin olisi hyvä soittaa eri lavalla ja niillä olisi hyvä olla oma takahuone. Tekniikka on kuitenkin sitä mieltä, ettei mitään lämppäreitä ikinä.

Aaltonen: Sen ymmärtää teknisen säädön takia. Nythän on hyvä tilanne, kun molemmat soittavat eri lavoilla. Se ei rasita meidän tekniikkaamme.

Kotiteollisuus on ollut toiminnassa 26 vuotta. Olette saaneet kasan kulta- ja platinalevyjä, julkaisseet useita dvd:itä ja parituntisen Leirituomiolla-dokumentin (2016) sekä esiintyneet käytännössä Suomen kaikissa merkittävissä keikkapaikoissa lukuisia kertoja. Mitä on vielä kokematta?
Aaltonen: Mun mielestä Kotiteollisuuden pitäisi päästä kerran soittamaan Japaniin. Mie kävin miksaamassa Mokoman keikan Tokion Loud Park -festareilla muutama vuosi sitten. Siellä oli sellainen meininki, että mie haluaisin jätkien näkevän ja kokevan sen. Miusta ois siistiä nähdä Hongiston ilme, kun sillä on kolme bassoteknikkoa ja Jarilla kolme rumputeknikkoa säätämässä. Haluaisin nähdä sen ilmeen, että ei tämä ole todellista.

Jengillä oli eväät messissä, ja ne istuivat siellä aamusta iltaan. Nukkuivat välillä, vaikka hallissa oli helvetinmoinen paukutus päällä. Ihan oma systeeminsä ja kulttuurinsa. Mie haluaisin jätkien näkevän sen.

Palataanpa hetkeksi takaisin Leppävirralle. Voisitteko kuvitella tuovanne perheenne lomalle Vesileppikseen?
Aaltonen: Helposti. Kyl meidän likat tykkäisivät olla viikonlopun tällaisessa miljöössä. Pääsisivät uimaan, keilaamaan ja katsomaan Kotiteollisuutta ja… Heheh… Mikä ettei. En ole itse kylpyläihmisiä, mutta lapset tykkäävät.

Miitri, teet Kotiteollisuuden ohella studiotuotantotöitä muille bändeille. Kuinka jaat aikasi Kotiteollisuuden ja studiotöiden kesken?
Aaltonen: Se vaihtelee. Kun on keikat päällä, saatan tehdä vain niitä, tai sit tehdä viikolla muutaman studiopäivän. Voisin tehdä studiohommia vähän enemmänkin. Ne ovat mukavia.

Olen tehnyt itseni kanssa tilit selväksi, että teen täysillä sitä, mitä kulloinkin teen, ja annan sille täyden sydämeni. Mulle nämä kaikki hommat ovat samalla viivalla. Olemme kuitenkin saman aihepiirin, musiikin, äärellä, enkä erottele niitä mitenkään. Mutta jos keikat on lyöty lukkoon, niitä ei peruta. En ole toisaalta ikinä sanonut, ettei oteta keikkoja jollekin aikavälille, kun mulla on jotain muuta. Mennään aina keikat edellä. Ne ovat tänä päivänä ainut tulonlähde, kun levymyyntiä ei juuri ole ja bisnes on päin v*ttua. Ne on vain tehtävä.

Sinkkonen: Mites, rakkauden lossivahti, lähdetäänkö savukkeelle?

« Takaisin

Blogit ja asiakastarinat

Uutiset

Tapahtumat

Kurssit ja koulutukset

Top