Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Kuinka Vesileppiksen LadyBug Rock’n’Roll Weekenderistä kasvoi menestyksekäs lifestyletapahtuma

11.05.2017

Leppävirtalainen Jari Lehtomäki on luotsannut Vesileppiksen vuosittaista LadyBug Rock’n’Roll Weekenderiä jo kahdeksan vuotta. Viikonlopun aikana hotellin aula ja ravintola muuttuvat fiftarihenkiseksi musiikki- ja lifestyletapahtumaksi, ja jopa henkilökuntakin tälläytyy asianmukaisesti. Tunnelma on rento ja ilmassa leijailee juureva rock’n’roll.

Tapahtuma on kasvanut ja kehittynyt maltillisesti vuosi vuodelta. Viimeisin LadyBug keräsi enemmän yleisöä kuin koskaan aiemmin. Kansainvälisten ja kotimaisten esiintyjien, kuten Limiteds, The Go Getters (SWE) ja Shakedown Tim (BE), lisäksi juhlakansa pääsi nauttimaan vintagemuotinäytöksestä Rockabilly Bowling -keilauksesta, monipuolisista myyntikojuista, näyttävästi pukeutuneista vieraista ja samanhenkisestä seurasta.

Kuinka tapahtuma sai alkunsa, Jari Lehtomäki?
- Ajatus lähti siitä, että tällaisen tapahtuman voisi järjestää Leppävirralla, ja Vesileppishän on siihen hemmetin hyvä paikka. Alussa oli mukana Erik Dahlström -niminen kaveri. Hän keksi LadyBug Rock’n’Roll Weekender -nimen, ja hänen kontakteillaan päästiin hyvin alkuun vuonna 2010. Siitä se rupesi nousemaan. Mentiin ensin tuttavakaupalla ja pikkulavalla, jolla esiintyi vain suomalaisia bändejä.

- Ensimmäinen ja toinen tapahtuma menivät opetellessa. Kehitämme aina jotain uutta ja yritämme pitää jalat maassa, ettei homma mene överiksi ja karkaa lapasesta. Jokaiseen tapahtumaan tulee kuitenkin aina jotain lisää.

Mistä kaikkialta porukka tulee tapahtumaan? 
- Tämäntyyppisiä tapahtumia on Suomessa vain kaksi: Ladybug ja kolmipäiväinen juhannustapahtuma Rock’n’Roll Jamboree, joka järjestetään Porin Yyterissä. Tänne tulee porukkaa Oulusta, Pirkanmaalta, Helsingistä, Turusta ja ihan ympäri Suomen. Paikallisia täällä on vain vähän, ja tapahtumaa markkinoidaankin valtakunnan laajuisesti.

- Mun tytär Saara, joka laulaa SaraLee-bändissäni, on markkinoinnin ammattilainen. Hän tekee some-markkinoinninkin piiruntarkasti ja tekee suunnitelmat vuodeksi eteenpäin. Otimme nyt ensimmäistä kertaa ulkomaisen artistin myös perjantai-illalle, mikä oli hyvä, koska moni, joka olisi muutoin lähtenyt ajamaan paikalle vasta lauantaiaamuna, jäi nyt tänne yöksi jo perjantaina.

Miksi tapahtuma järjestetään juuri Vesileppiksessä?
- Kun ryhdyin suunnittelemaan sitä, mulle tuli heti mieleen kylpylän altaat ja hotellin miljöö. Sovimme heti alussa, että perjantaina kello kahdentoista jälkeen täällä ei kuulu Lady Gagaa ja Yötä, vaan ainoastaan tämän alan musiikki. Luodaan tänne niin hyvä tunnelma, että moni perjantaina tulleista vieraista eivät astu ovesta ulos ennen sunnuntaina.

- Päätimme varhaisessa vaiheessa myös sen, että henkilökunnan pitäisi pukeutua myös samanhenkisesti. Olemme saaneet hirveästi kehuja – vuosi vuodelta enemmän – siitä, miten hyvin henkilökunta ottautuu tähän mukaan.

Millaista porukkaa LadyBugissa käy?
- Täällä käy aika paljon perheitä, jotka tulevat tänne lastensa kanssa. Ne käyvät hiihtämässä päivällä hotellin hiihtoareenassa ja pukeutuvat illalla asiankuuluvasti mukaisesti sekä pitävät hauskaa. Ja menevät taas lauantaiaamuna hiihtämään. Yksikin perhe on ollut täällä nyt kuutena vuotena. Jotkut käyvät joka vuosi. Tästä on muodostunut perinne sekä aikuisille että heidän lapsilleen.

- Moni tuo myös kaverinsa mukaan. Kaverini kertoi tuoneensa viime tapahtumaan 18 omaa kaveriaan mukana. Olen huomannut, että täällä käy leppoisaa ja hyväntuulista porukkaa. Se on tarkoituskin. Henkilökuntakin tykkää, kun ei tarvitse stressata heidän kanssaan. 

Mikä on ollut antoisinta tapahtuman järjestämisessä?
- En osaa sanoa, kun tämän on aina ollut elämäntyylini. Mä tekisin tätä joka tapauksessa. Mulla oli tarkoitus järjestää LadyBug vain kerran, mutta nyt olemme tehneet sen jo kahdeksasti. Olen ollut mukana tässä musiikissa ja keikkaillut 1980-luvulta lähtien, joten mulle on kertynyt aika hyvät kontaktit. Rupesimme suunnittelemaan seuraavaa LadyBugia jo edellisessä tapahtumassa. Se pyörii mielessä koko ajan.

Katso helmikuun 2017 LadyBug Rock'n'Roll Weekenderin kuvagalleria!

« Takaisin
Top