Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Ice Cave -jäämaailma avataan lauantaina Leppävirralla – jääluolaveiston MM-kisojen sato yleisön ihailtavaksi

16.02.2017

Jääveistos- ja liukumäkiluola Ice Cave avaa ovensa lauantaina 18.2.2017 Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksen maanalaisessa hiihtoareenassa. Ice Cave on rakennettu parhaillaan käynnissä olevien jääluolaveiston MM-kisojen taideteosten ympärille. Luolassa voi ihailla kirjaimellisesti maailman upeinta jääveistotaidetta, laskea mäkeä, hiihtää, veistää jäätä, potkukelkkailla tai viettää erilaisia tilaisuuksia yritystapahtumista syntymäpäiväjuhliin ja vihkimisiin. 

Leppävirran kisat on Suomen suurin jäänveistotapahtuma. Se on ainutlaatuinen myös maailman mittakaavassa, sillä kisoja ei ole aiemmin järjestetty pysyvässä luolassa. Luolajäänveiston maailmanmestaruuskisoissa kilpailee 12 kaksihenkistä joukkuetta eri puolilta maailmaa, kuten Kiinasta, USA:sta, Mongoliasta, Siperian Jakutiasta ja Euroopan maista. Kilpailuteemana on Suomi 100.

Ice Caveen nousee jäätaideteosten ohella näyttävä jäälinna, jääbaari ja 13 jääliukumäkeä. Luolaan on rahdattu 250 000 kiloa jäätä ja 400 m3 lunta kisojen ja rakennelmien raaka-aineiksi. Luolan olosuhteet ovat ihanteelliset jäänveistotaiteelle, sillä lämpötila pysyy jatkuvasti -5°C:ssa, eikä aurinko ei pääse haurastuttamaan teoksia. Veistokset valaistaan sadoin LED-värivaloin. Ainutlaatuinen jäämaailma on avoinna 14.5.2017 saakka.

Ice Caven ja MM-kisojen taustalla ovat Jäälinna ry, Leppävirran kunta, Sport & Spa Hotel Vesileppis ja Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy.

Avajaispäivän ohjelma
14.00 Ice Cave avataan (nauhanleikkaus, avauspuheenvuorot)
14.30 ja 15.00 opastetut kierrokset
16.30 Jäänveiston MM-palkintojenjako (Vesileppis Areenalla)
18.00 Ilotulitus
19.00 Ilari Johanssonin naurettava stand up -show Vesileppis Areenalla
22.15 Kotiteollisuus ja Blackhill Vesileppiksen ravintolassa

Kuvassa Leppävirran elinkeinomies Anu Häiväläinen ja kilpailupäällikkö Kaj-Erik Fohlin Jäälinna ry:stä.

« Takaisin
Top