Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Raskasta Joulua valtasi Vesileppiksen – haastattelussa Marco Hietala

21.12.2016

Huippusuosittu Raskasta Joulua hurmasi täpötäyden Vesileppis Areenan näyttävällä, 2,5-tuntisella show’llaan 9.12.2016. Leppävirralla raskaita versioita joululauluista tulkitsivat Marco Hietala (Nightwish) ja Floor Jansen (Nightwish), Tommi ”Tuple” Salmela (Tarot, Lazy Bonez), JP Leppäluoto (Northern Kings, Harmaja) ja Pasi Rantanen (Thunderstone).

”Sali näyttää hyvältä. Nyt on perjantai-ilta, joten veikkaan, että meininki tulee olemaan ihan hyvä. Teki saleja tai halleja, viikonloput ovat aina relampia”, pohti Hietala pari tuntia ennen lavalle nousua.

Jättimäiseksi vuosien saatossa paisunut kiertue kattoi tänä vuonna peräti 33 keikkaa 27 eri hallissa tai konserttisalissa. Suurin osa esiintymisistä oli loppuunmyytyjä, mukaan lukien Vesileppis Areenan pyrotekniikalla ja järeällä valokalustolla vahvistettu konsertti.

”Ekana vuonna oli vain yksi keikka, joka oli kuulemma fiasko. Toisena vuonna, mistä lähtien olen ollut mukana rundeilla, teimme kolme keikkaa. Olen siis nähnyt sekä sen tuhon, jota aluksi aiheutettiin, että sitä seuranneen nousun. Kun tämä alkoi kehittyä myllyksi, jolla tehdään sukseeta, heräsi outo vastuu siitä, että ihmisille pitää antaa hyvääkin, eikä vain sekoilua”, Hietala virnistää.

Nightwishin Floor Jansen kiersi nyt ensimmäistä kertaa Raskasta Joulua -kokoonpanon kanssa. Hänet nähtiin yhteensä kahdeksalla keikalla. Raskaana olevan hollantilaistähden tulkinnat White Christmasista, Oi jouluyöstä, Himlen i Min Famnista ja Christmas Is Herestä sekä koskettava Ave Maria -duetto Hietalan kanssa keräsivät Leppävirralla raikuvat aplodit.

”Floor otti homman iisisti. Nämä muutamat keikat ovat kuulemma sille mukavan pehmeä lasku parivuotisen Nightwish-rundin jälkeen, ja ennen asettumistaan tulevaan äitiyteen ja perhe-elämään. Mulle taas lasku ei ole ollut niin pehmeä, kun olen mukana kaikilla 33 keikalla”, Hietala sanoo.

Hietalan mukaan tiivis yhteenkuuluvuuden tunne on yksi tärkeimmistä syistä, miksi kiireiset muusikot jaksavat pyhittää joulunseutunsa vuodesta toiseen Raskasta Joulua -keikoille. Hän kuvailee tapahtumia kokoontumisajoiksi, joissa näkee hyviä ystäviä, joihin törmää muualla vain harvoin. Veljellinen fiilis oli aistittavissa myös Vesileppis Areenan lavalla.

”Se henkilökemiallinen joukkio, jonka kanssa näitä ollaan tehty, on koko homman mieluisin anti. Toki siinä samalla ottaa pieniä detaljeja haltuun muiden tyyleistä, sovituksista, kimppaan vetämisestä ja muusta, ja pyrkii rikastamaan omaa visiotaan musasta ja sen tekemisestä. On kiva tyyppailla, miten jotkut vetävät omia versioitaan noista biiseistä. Tässä on kuitenkin hemmetin kovia tyyppejä mukana, joten ilokseen niitä kuuntelee”, Hietala sanoo.

Leppävirran-keikka oli hänelle siinäkin mielessä mieluinen, että kylpyläreissultakin aiemmin tuttu Vesileppis sijaitsee kätevästi Viitostien varella, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä hänen Kuopion-kodistaan. Maailmaa ahkerasti kiertävä muusikko osaa arvostaa oman sängyn tuomaa rauhaa. Muu ryhmä jäi Vesileppikseen yöksi ja jatkoi aamulla matkaansa seuraavaan täyteen saliin.

Teksti ja kuvat: Markus Laakso

« Takaisin
Top