Vesileppis - Aktiivinen superkeskus
Lasten iät:

Asiakastarina: Kymmenettä vuotta putkeen Vesileppiksessä

10.11.2016

Virolainen hiihtovalmentaja Erti Paalberg on tuonut junioriryhmänsä harjoittelemaan Vesileppiksen maanalaiseen hiihtoareenaan jo kymmenenä peräkkäisenä syyskautena. Joinain vuosina vierailuja on kertynyt useampiakin. Vesileppiksessä kiehtovat paitsi järvimaisema, hiihtoareena ja hotellin monipuoliset palvelut, myös kätevä sijainti: Leppävirralla ehtii vetää treenit myös tulo- ja lähtöpäivinä, toisin kuin pohjoisemmissa hiihtoputkissa.

”Kävimme tänä vuonna täällä ensin elokuun lopussa, ja nyt, kun Virossa on syysloma, tulimme tänne uudestaan. Tunne on aina kuin palaisi kotiin: kun Vesileppiksen kyltti näkyy, tulee hyvä olo. Kaikki tarvittava löytyy yhdestä paikasta, joten auton voi unohtaa viikoksi. Kylpylä on erinomainen: käymme siellä uimassa joka ilta treenin jälkeen. Se palauttaa hyvin treenistä, ja seuraavana päivänä jaksaa taas harjoitella. Jos tulee nälkä, ravintoloita löytyy samasta talosta”, Paalberg sanoo.

Parhaat ladut, paras latuprofiili

Paalbergin mielestään Vesileppis tarjoaa urheilijoille erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen harjoitteluun lajiin katsomatta. Paalberg, entinen kilpahiihtäjä itsekin, opiskeli valmentajaksi ja perusti hiihtoseura, kun hänen lapsensa alkoivat harrastaa lajia vakavammin. Hänen päätyi ryhmänsä kanssa Vesileppikseen heti seuran ensimmäisenä toimintavuotena.

”Tiesin, että Suomesta löytyy paikkoja, joissa voi hiihtää kesällä. Löysin Vesileppiksen netistä. Olemme sittemmin käyneet parissa muussakin suomalaisessa hiihtotunnelissa, mutta täällä on parhaat ladut ja paras latuprofiili. Korkeuserot sopivat erinomaisesti tekniikkaharjoitteluun. Pidämme myös siitä, että täällä voi hiihtää ympyrää, eikä tarvitse lykkiä samaa suoraa edestakaisin. Jos hiihtää viikon yhtä suoraa, maisema käy äkkiä tylsäksi”, Paalberg naurahtaa.

Hän on sittemmin houkutellut viikon mittaisille leireilleen kaksi muutakin junioriryhmää, joten hiihtäjämäärä on kasvanut pikkuhiljaa. Tällä kertaa valmennettavien iät vaihtelevat yhdeksän ja seitsemäntoista välillä. Leirillä harjoittelu on melko intensiivistä, mutta yksi ilta on pyhitetty vapaaksi. Silloin hiihtäjät suuntaavat keilaamaan.

”Yllätyn joka kerta, kun tulen tänne – aina joku paikka on kehittynyt. Vesileppis Areenakin rakennettiin viime vuonna tuohon viereen. Olemme käyneet siellä keilaamassa nyt molempina vuosina. Lapset tykkäävät siitä paljon. Meillä Virossa on keilaradat vain isoimmissa kaupungeissa, Tallinnassa ja Tartossa”, Paalberg muistuttaa.

« Takaisin
Top